Salg & Vurdering

Svendborg Auktionerne er med sine snart 40 år i auktionsbranchen et meget anerkendt auktionshus i Danmark. Det store køberkartotek giver dig en sikkerhed for at opnå rimelig pris for dine effekter. Hammerslagsprocenten i forhold til vurderingerne ligger i gennemsnit på omkring 100%.
På Svendborg Auktionernes kunstauktionerne starter buddene på halvdelen af vurderingen og der er dermed ingen risiko for at Deres effekter bliver foræret væk (Forhåbentlig ender buddene på vurderingen eller endnu højere).

Indlevering

Der er åbent for indlevering af effekter mandag og tirsdag fra 12 til 16, onsdag fra 12 til 18 samt torsdag og fredag efter aftale. Der vil som regel være en vurderingsmand i huset så du kan få en vurdering af dine effekter med det samme. I enkelte situationer kan alle vurderingsfolk være ”ude af huset” men der vil, i åbningstiden, altid være nogen til at tage imod dine effekter, og du vil blive kontaktet inden for 1-2 arbejdsdage.

Forsendelse af købte effekter:

Vi tilbyder at sende mindre effekter. Kontakt os for pris. (Møbler og lignende anbefaler vi at man tager kontakt til et transportfirma.)

Vurdering i hjemmet 

Drejer det sig om et større samlet bo eller effekter af særlig interesse og værdi, kan du ringe eller skrive og aftale et vurderingsbesøg i dit hjem.
Er det med henblik på auktion, er denne service gratis.
Man kan med fordel sende oversigtsbilleder til os, det giver os en indikation hvad det drejer sig om.

Onlinevurdering

 • Online vurderinger foretages kun for enkeltstående genstande og ikke for større samlinger.
 • Tag helst flere billeder – både billeder af hele genstanden samt detaljebilleder.
 • Vedlæg fotos i JPEG-format.
 • Få så mange detaljer som muligt med i beskrivelsen – f.eks. oplysninger om kunstner/hvem har fremstillet objektet, fremstillingsår, størrelse, historik og hvad du ellers måtte have af oplysninger, der er relevant for en vurdering.

Efterspørgsel

Arkitekttegnede møbler

Der er selvfølgelig stadig fine priser på næsten alle arkitekttegnede møbler, men specielt møbel-arkitekter som Poul Kjærholm, Finn Juhl, Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Hans J. Wegner.

Diverse

Vi mærker i øjeblikket en stigende efterspørgsel på arkitekttegnede møbler af bl.a. Poul Kjærholm, Hans J. Wegner, Finn Juhl, Børge Mogensen og Arne Jacobsen, dansk stentøj fra 20´erne og 30´erne, PH-lamper, Aluminia fajance, kinesiske effekter, danske almue-effekter, Kgl. figurer samt sølv, guld og smykker.

Se alt i Efterspørgsel
 

Betingelser

Budrækkefølgen

Interval Overbud
300 – 1.000 50,-
1.000 – 2.000 100,-
2.000 – 10.000 200,-
10.000 – 20.000 500,-
20.000 og over 1000,-

 

Forsendelse af købte effekter:

Vi tilbyder at sende MINDRE effekter. Kontakt os for pris. Møbler og lignende anbefaler vi, at du tager kontakt til et transportfirma.

PERSONDATAFORORDNING:

Svendborg Auktionerne ApS behandler ikke personfølsomme oplysninger – kun almindelige personoplysninger.

For både køber og sælger gælder, at vi gemmer følgende oplysninger:

 • Navn
 • Adresse
 • Mail adresse
 • Telefonnummer
 • Bankkontonummer (gælder kun for sælgere)
 • Hvad der er købt eller solgt i tidens løb

Svendborg Auktionerne ApS gemmer oplysningerne elektronisk. For sælgere gælder desuden, at kvitteringer for indlevering gemmes i papirform. Afregninger for salg og fakturaer for køb gemmes digitalt (og i papirform til og med 2023) i.h.t. reglerne i bogførings- og årsregnskabsloven (typisk 5 år).

Ved at bede om købernummer på auktionsdagen eller elektronisk via vores hjemmeside, giver man automatisk samtykke til, at vi må oprette dine data i vores system.

Ved at modtage en kvittering for indlevering af effekter, giver man automatisk samtykke til, at vi må oprette dine data i vores system.

Oplysningerne gemmes elektronisk til evig tid, MEDMINDRE man selv beder om at få sine data slettet. Dette kan dog tidligst ske efter 5 år.

Vi gemmer oplysningerne for at gøre det nemmere for dig, både som køber og sælger. Vi kan hurtigt oprette dig som køber på auktionsdagene, og vi kan hurtigt skrive effekter ind, som du ønsker at sælge. Vi kan altid finde tilbage til effekter, som du har købt eller solgt, og vi kan hjælpe dig ved eventuelle spørgsmål.

Hos Svendborg Auktionerne ApS er det kun personalet samt vores eksterne revisor, som har adgang til materialet. Vi er alle underlagt tavshedspligt.

Med venlig hilsen

Svendborg Auktionerne ApS

Martin B. Nielsen

Fejl og Reklamation:

Husk, at Svendborg Auktionerne er et traditionelt auktionshus, der er underlagt auktionslovgivningen.
Der er med andre ord ingen reklamationsret, hvad angår de købte effekter – heller ikke hvis det viser sig, at der er fejl eller mangler, eller hvis katalogteksten er forkert.
Ring hellere på 62 21 22 31 og få en tilstandsrapport på de enkelte effekter – dog kun i eftersynsperioden.

Se alt i Betingelser

Nyheder

Åbningstider indtil jul

Indtil jul har vi ændrede åbningstider for vurdering, indlevering og afhentning af varer:

Mandag den 11/12 til og med torsdag den 14/12: kl. 12 – 16, fredag den 15/12 kl. 10 – 14.

Mandag den 18/12 og tirsdag den 19/12 har vi åbent fra kl. 12 – 16.

Nye åbningstider

Fra 1. november 2023 får vi nye åbningstider for indlevering, vurdering og afhentning i auktionshuset:

 • Mandag kl. 12-16
 • Tirsdag kl. 12-16
 • Onsdag kl. 12-18
 • Torsdag og fredag efter aftale.

Telefonen er åben mandag, tirsdag og torsdag kl. 9-16 samt onsdag kl. 9-18.

Svendborg Auktionerne kendt fra TV

Se eller gense DRs program Skattejægerne, hvor man blandt andet følger Svendborg Auktionerne i vores daglige færden.

Se alt i Nyheder

Afhentning eller Levering

Har du ikke mulighed for selv at afhente det købte, har vi indgået aftale med JH Transport.
Klik ind på nedenstående link og få et tilbud på transport. Hvad enten man vil have det kørt hjem til en selv, eller man ønsker at afhente på en af JH Transports lagre.
Vær opmærksom på at Svendborg Auktionerne ikke har noget at gøre med transporten, kontakten foregår udelukkende imellem JH Transport og kunden.

Læs mere på JH Transports webside; www.43735555.dk

Se alt i kategorien